Renault Megane - eterna arma anti-Golf
12.09.2008
        
Distribuie acest articol!   

La scurt timp dupa ce Volkswagen a dezvaluit primele imagini cu Golf VI, Renault a prezentat noul Megane III. In ambele cazuri, dezvaluirile oficiale au fost precedate de scurgeri de informatii si imagini in presa. In cazul francezilor, incidentul s-a soldat cu un scandal public, cu acuze la adresa publicatiilor auto din Hexagon.

 Golf si Megane sunt doi dintre cei mai importanti concurenti din segmentul european al compactelor, cu volume mari de vanzari si, in consecinta, cu un rol determinant in calculele de rentabilitate ale companiilor. Megane este, practic, varful de lance al industriei auto franceze, in lupta cu eternii concurenti din Germania, in special cu Volkswagen, cel mai mare producator european de automobile.
 
In timp ce modelul german nu afiseaza noutati spectaculoase fata de generatia V, desi a fost anuntat ca “cel mai bun Golf din toate timpurile”, la Megane se remarca o reinterpretare stilistica. Designul exterior este mai calm decat la actuala generatie si preia multe elemente de la sora mai mare, Laguna.
 
La fel ca Volkswagen Golf VI, Renault Megane III isi va face debutul mondial in aceasta toamna, la Salonul de la Paris, dupa care va fi lansat progresiv pe pietele europene, in Romania urmand sa se apara abia in 2009.

Distribuie acest articol!