Audi A1 Sportback concept
20.10.2008
        
Distribuie acest articol!   

Audi a prezentat, la Paris, A1 Sportback, un nou concept care prefigureaza viitoarea mezina a gamei. Este al doilea prototip (dupa Audi A1 project quattro, dezvaluit anul trecut) care anticipeaza un Audi mini, in 5 usi, cu 4 locuri. De aceasta data, A1 dispune de tehnologie hibrida, cu un motor TFSI de 1.4 litri si 150 CP, cu tractiune S tromic pe puntea fata, la care se adauga un motor electric de 27 CP, folosit pentru a furniza un surplus de 150 Nm, atunci cand automobilul accelereaza. Ramane de vazut daca aceasta solutie tehnica isi va gasi materializarea in productia de serie, avand in vedere costurile.

Asadar, Audi revine in clasa mica dupa un esec major, consumat intre 1999 si 2005, atunci cand mezina gamei era A2. A fost un model care nu a prins, desi din punct de vedere tehnologic era superior cuncurentei – usor (caroserie din aluminiu), economic, bine dotat si finisat. Pretul, insa, a fost prea mare, iar denumirea (A2) s-a dovedit a fi o greseala de marketing, pentru ca modelul a fost perceput ca fiind mai mic decat A3, desi avea aceleasi dimensiuni (lungime si latime).

Noul A1 va fi un mini autentic, ce va intra pe piata europeana pana in 2010 si va fi produs in Belgia, intr-o cadenta anuala de 100.000 de unitati. Principalul sau concurent din categoria premium a clasei mici va fi MINI, de la BMW.

Distribuie acest articol!