Cea mai rapida masina de politie din lume
24.10.2008
        
Distribuie acest articol!   

Iata cea mai rapida masina de politie din lume, care este pe cale sa devina si cea mai cunoscuta: Lamborghini Gallardo. Noua generatie supersport din dotarea politiei italiene, Gallardo LP560-4 Polizia, va fi utilizata de catre patrula de autostrada Lazio, inlocuind vechiul Gallardo, aflat in serviciu din 2004, timp in care a parcurs peste 150.000 km pe autostrazile din centrul si sudul Italiei.

Nou Gallardo LP560-4 Polizia dezvolta 560 CP si va fi folosit la patrulare, atat pentru prevenirea criminalitatii, cat si la interventii sanitare de urgenta. Dincolo de impactul psihologic pe care il poate avea un Lamborghini in culorile politiei, noul Gallardo dispune de tehnologie sofisticata, ca de pilda recunoasterea automata a unei placute cu numarul de inmatriculare sau transmiterea de imagini de la fata locului, in timp real, in dispecerate. In portbagaj se afla echipament medical – de la defibrilator pana la un sistem de refrigerare folosit la transportul rapid in cazul donarilor de organe.

Primul Lamborghini a intrat in dotarea politiei din Roma in 2004, un an mai tarziu Gallardo intrand si in dotarea politiei din Bologna. Cei 30 de ofiteri de politie care vor folosi noul Gallardo LP560-4 Polizia, printre care si trei femei, au participat la un stagiu special de pregatire, care au vizat imbunatatirea tehnicii de pilotaj, dar si folosirea echipamentului medical aflat la bord.

Pe langa serviciul obisnuit, prezenta lui Gallardo a devenit o traditie la evenimente festive, precum deschiderea paradei de la Roma, la Festa di Polizia, sau escorta la reuniuni ale automobilelor de epoca, gen Targa Florio si Raliul Milano – San Remo Rally. Precedentul Gallardo a reprezentat Italia in 2005, la parada de Columbus Day, de la New York.

Distribuie acest articol!