GTbyCitroen - Salt in lumea virtuala
17.10.2008
        
Distribuie acest articol!   

Cu modelul GTbyCITROEN, un concept prezentat cu ocazia Salonului de la Paris, Citroen devine primul constructor care face un salt in lumea virtuala: GTbyCITROEN este prima replica a unui vehicul conceput pentru lumea digitala. Modelul este rezultatul parteneriatului dintre Citroen si Polyphony, creatorul jocului Gran Turismo 5 pentru Playstation 3. Vandut deja in peste 50 milioane de copii in intreaga lume, jocul Gran Turismo este recunoscut pentru calitatea grafica, design si realism. GTbyCITROEN este un vehicul care poate sa faca fata celori mai puternici adversari din noul joc Gran Turismo 5.

GTbyCITROEN face senzatie in lumea sporturilor cu motor datorita stilului dinamic, a liniilor aerodinamice si a graficii exceptionale. Spatele este supradimensionat, exagerat de lung, pentru a crea un efect de persistenta pe retina. Ideea este de a face, ca vizual, acest concept car sa para si mai rapid. Gradatia alb spre gri pe partile laterale subliniaza acest lucru si da impresia unei miscarii continue. In afara designului si a linilor dinamice, aceasta masina de curse dispune de elemente inovatoare precum fantele de aer foarte mari in partea frontala, planseul plat, un spoiler mobil si un difuzor de aer pe spate. Toate au un rol foarte activ din punct de vedere aerodinamic.
 
Cocpitul modelului GTbyCITROEN, in care pot incapea doi adulti fara probleme, exprima viziunea unui grand turism adevarat. Toate materialele din interior sunt de o calitate premium, iar tehnologiile de ultima ora nu puteau sa lipseasca din aceasta combinatie. Pozitia joasa la volan a fost dictata de o singura ratiune: aceea de a oferi o placere maxima celui de la volan. Si pentru ca placerea sa fie maxima, soferul primeste toate informatiile necesare prin intermediul sistemului head-up display. Singurul lucru care-i mai ramane de facut, in aceste conditii, este sa apese la maximum, in lumea virtuala, pedala de acceleratie.
 
Aspectul de forta al partii frontale este intarit de fantele mari de aer si de farurile dispuse pe orizontala, cu LED-uri albastre. Oglinzile retrovizoare din carbon au un profil foarte fin si par a fi suspendate in aer. Parbrizul mare se intinde pe plafon si in partile laterale, montatiii fiind insesizabili. Aceste linii fluide creaza impresia unei masini in miscare perpetua. Ambianta la bord este data de materiale premium, de dotarile high-tech si de pozitia joasa la volan – toate inspirate din lumea sporturilor cu motor. Deschiderea usilor de tipul gullwing, fac ca accesibilitatea in interior sa fie mult mai mare decat la multe alte vehicule din aceasta categorie. Pielea neagra cu o tusa subtila de materiale rare precum cuprul si otelul fac ca interiorul sa arate extrem de sportiv. Panourile usilor si podeaua sunt tapitate tot cu aceeasi piele neagra de la scaune, ceea ce contribuie la aspectul spectaculos. Pozitia la volan exprima spiritul de competitie al masinii. Designul a fost dat de motivatia de a castiga in permanenta.

Distribuie acest articol!