Lamborghini Blancpain Super Trofeo
27.10.2008
        
Distribuie acest articol!   

Pentru propria competitie monomarca de anul viitor, denumita Super Trofeo, Lamborghini a anuntat lansarea unei noi versiuni de curse, derivata din Gallardo LP 560-4. Sasiul este revizuit, greutatea totala fiind coborata pana la 1.300 kg, iar puterea de 570 CP este furnizata de un V10  de 5,2 litri cu injectie directa (Iniezione Diretta Stratificata). Transmisia este asigurata de o cutie de viteze in sase trepte, robotizata.

Super Trofeo este singura competitie de gen din lume care aliniaza la start bolizi cu tractiune integrala permanenta. Seria va avea la start 30 de masini, disponibile pentru piloti privati, entuziasti ai marcii sau echipe ale dealerilor. La fiecare runda, o masina “de fabrica” va fi rezervata pentru vedetele invitate de Lamborghini.

Cursele din 2009 sunt programate pe circuite celebre, ca Silverstone, Adria, Norisring, Spa, Barcelona si Monza. Weekend-urile Lamborghini Super Trofeo vor fi incluse in etape de FIA GT, DTM si WTCC. Sponsorul seriei este producatorul elvetian de ceasuri Blancpain.

Distribuie acest articol!