Noul Mercedes-Benz GLK, lansat oficial in Romania
19.10.2008
        
Distribuie acest articol!   

Mercedes-Benz Romania a lansat oficial pe piata autohtona noul model GLK. Cu un design exterior impresionant, o paleta exceptionala de motorizari si o personalitate indrazneata, noul model redefineste standardele clasei SUV-urilor, fiind capabil de performante extraordinare atat pe sosea, cat si off-road. Modelul reuseste sa imbine doua caracteristici care pana acum pareau contradictorii: performanta remarcabila si siguranta manevrarii.

Toate versiunile de motorizare pentru noul Mercedes-Benz GLK dispun, in dotarea standard, de transmisie automata 7G-TRONIC si de tractiune integrala. Secretul abilitatilor in afara soselelor consta in programul special activat prin butonul "G" plasat pe consola centrala. Astfel, cu o singura apasare de buton se modifica raspunsul acceleratiei si se activeaza modulul off-road al ESP-ului, care permite mentinerea controlului in conditiile unei alunecari controlate a rotilor.
 
Noul Mercedes-Benz GLK are un design inconfundabil, cu linii marcante si forme incisive, de la partea frontala, energica, pana la partea din spate, abrupta, iar interiorul se afla sub semnul luxului, abundand in materiale nobile, precum lemnul Sienna Pine, pielea sau cromul, in functie de dotari. De asemenea, GLK este echipat cu un sistem de navigatie care salveaza ruta parcursa astfel incat soferul sa poata gasi usor drumul inapoi. Pentru a spori confortul la bord, GLK isi rasfata posesorul cu un plafon panoramic si un concept auto inovator de la Sirius, la acest lucru contribuind si sistemul de climatizare care distribuie separat aerul in trei zone diferite ale habitaclului.
 
GLK este disponibil cu doua motorizari pe benzina si una diesel. Motorul pe benzina GLK 280 dezvolta o putere nominala de 231 CP, avand un consum mixt de 10,2 l/100 km si un nivel al emisiilor in regim mixt de 245 g/km. Motorul GLK 350 are 272 CP, avand un consum mixt de 10,4 l/100 km si un nivel al emisiilor CO2 de 250 g/km. Cu putin peste doua tone, acest model atinge 100 km/h in aproximativ 6,2 secunde. Motorul diesel in 6 cilindri, GLK 320 CDI, este prevazut cu tehnologie common rail si dezvolta o putere de 224 CP, avand un cuplu de 540 Nm. GLK 320 CDI accelereaza de la 0 la 100 km/h in 7,5 secunde, avand un consum mixt de 7,9 l/100 km si un nivel de emisii de 209 g/km.
 
Noul sistem 4MATIC din dotarea modelului GLK face parte din sistemele de tractiune integrala extrem de eficiente oferite de Mercedes-Benz. Cuplul motor de baza este transmis puntii fata in proportie de 45% si puntii spate in proportie de 55%. Aceasta caracteristica si modul inteligent in care sistemul 4MATIC interactioneaza cu ESP-ul, sistemul ASC (sistem antipatinare) si sistemul electronic de control al tractiunii 4ETS favorizeaza manevrarea superioara, fara efort a automobilului, in cele mai diverse conditii. In plus, sistemul AGILITY CONTROL asigura o placere sporita a conducerii prin adaptarea automata a suspensiilor la conditiile de drum. Sistemul de comanda si afisaj COMAND APS, disponibil optional, permite activarea simpla si centralizata a numeroaselor functii din dotarea modelului GLK, prin intermediul butonului COMAND, usor de operat, de pe cotiera.

Distribuie acest articol!