SEAT, campion mondial la turisme (WTCC)
27.10.2008
        
Distribuie acest articol!   

Triumful celor de la SEAT in Mondialul de Turisme (WTCC) este cu atat mai important cu cat este o premiera pentru motorsportul spaniol. SEAT si-a asigurat si titlul mondial al pilotilor prin cei doi performeri ai sezonului, Yvan Muller si Gabriele Tarquini. Ei sunt singurii care se vor lupta pentru suprematie in ultima etapa de la Macao, pe 16 noiembrie.

SEAT participa in WTCC cu o echipa formata din cinci piloti: Jordi Gene (Spania), Tiago Monteiro (Portugalia), Yvan Muller (Franta), Gabriele Tarquini (Italia) si Rickard Rydell (Suedia). Acestia au contat pe performantele modelului Leon TDI WTCC, cea mai buna masina a campionatului cu care au iesit invingatori de 11 ori pana acum.

Penultima etapa WTCC, desfasurata pe circuitul japonez Okayama, a permis diviziei sport a constructorului SEAT sa-si asigure matematic titlurile inainte de etapa finala de la Macao. Rickard Rydell a castigat prima cursa cu un Leon TDI WTCC, iar Tom Coronel a obtinut victoria in cea de-a doua cursa, cu un Leon cu motor pe benzina.

Clasament general constructori – FIA WTCC:
1. SEAT – 304 p.
2. BMW – 251p.
3. Chevrolet – 211 p.
4. Honda – 55 p.

Clasament general piloti – FIA WTCC:
1. Yvan Muller (SEAT) – 100 p.
2. Gabriele Tarquini (SEAT) – 86 p.
3. Robert Huff (Chevrolet) – 73 p.
4. Rickard Rydell (SEAT) – 72 p.
5. Andy Priaulx (BMW) – 67 p.
6. Jorg Muller (BMW) – 60 p.
7. Augusto Farfus (BMW) – 58 p.
8. Jordi Gene (SEAT) – 53 p.

Distribuie acest articol!