Bentley Azure T - cea mai eleganta decapotabila cu patru locuri
16.11.2008
        
Distribuie acest articol!   

Rafinat si puternic, noul Bentley Azure T este cea mai eleganta decapotabila cu patru locuri din lume. Inzestrat cu elementele de design inconfundabile preluate de la Bentley T, care ii accentueaza caracterul sportiv, Azure T de 507 CP este o sursa de performante care fac deliciul conducatorului, oferind in acelasi timp, in varianta decapotata, suficient spatiu pentru ca patru adulti sa poata calatori intr-un stil de clasa.

Noul Azure T, echipat cu versiunea extrem de performanta a legendarului motor V8 de 6,75 litri fabricat in atelierele din Crewe, este cel mai recent membru al familiei modelelor Bentley care perpetueaza legenda T. Continental Coupe, prezentat in 1996, a fost primul Bentley T modern, urmat, in 2002, de Arnage T, ambele fiind modele deschizatoare de drumuri, cu un caracter sportiv si un impresionant bagaj de performante.

Formele deja marcante ale lui Azure sunt accentuate acum prin jantele si anvelopele de 20 de inch cu cinci spite, prizele de aer Le Mans pe aripile fata, un calandru de culoare inchisa si emblema B cu aripi retractabila. Pentru Azure T, un model pentru care performanta este cuvantul de ordine, motorul V8 biturbo produce 507 CP si un cuplu de 1.000 Nm, reprezentand o crestere cu 11 procente a puterii si cu 14 procente a cuplului fata de Azure de 456 CP / 875 Nm. Faimosul val de cuplu al Bentley este mai uluitor ca niciodata, iar performantele sunt considerabil sporite, cu o viteza maxima de 288 km/h si o acceleratie de la 0 la 100 km atinsa in numai 5,5 secunde. Aparitia acestui model pe piata este programata pentru a doua jumatate a anului viitor.

Distribuie acest articol!