Dacia Sandero, testata de EuroNCAP
26.11.2008
        
Distribuie acest articol!   

In ultima sesiune de teste realizate dupa actualul sistem de acordare a calificativelor EuroNCAP, printre cele 12 modele noi de automobile testate s-a numarat si Dacia Sandero. Versiunea de baza Sandero a primi doar 3 stele (din 5) la protectia pasagerilor. Dotat cu un pachet optional de securitate, Sandero a punctat pentru 4 stele, ceea ce i-a facut pe cei de la EuroNCAP sa se declare nemultumiti de faptul ca respectivul pachet este oferit doar optional.

Cu 24 de puncte pentru protectia pasagerilor, Snadero se dovedeste mai sigur decat Logan, care la testele din 2005 a adunat doar 19 puncte. La protectia copiilor, Sandero a primit 4 stele (din 5), iar la cea a pietonilor, doar o stea (din 4).

Doar 8 din cele 12 modele testate au primit maximum de 5 stele pentru protectia pasagerilor: Alfa Romeo MiTo, Ford Fiesta, Peugeot 308CC, Volkswagen Golf VI, Renault Megane, Honda Accord, Opel Insignia si Volvo XC60. Din februarie 2009, EuroNCAP va introduce un nou sistem de acordare a calificativelor, mai exigent decat cel folosit pana acum.

Distribuie acest articol!