SAAB Convertible Special Edition
12.11.2008
        
Distribuie acest articol!   

Au trecut 25 de ani de la primul model cabrio lansat de SAAB, cu ocazia Salonului de la Frankfurt, din 1983. Suedezii tin sa marcheze implinirea acestui sfert de veac prin lansarea unei editii speciale SAAB 9-3 convertible, care isi va face debutul in fata publicului cu ocazia Salonului de la Los Angeles, care se deschide oficial pe 22 noiembrie.

La momentul aparitiei primului convertible, SAAB a surprins industria auto prin conceptul “patru sezoane, patru locuri”, prezentand un model cu pavilion retractabil “soft top”, gata de drum indiferent de conditiile meteo si de temperatura exterioara. Conceput sa fie practic si stilat, acel SAAB avea sa schimbe perceptia vizavi de automobilele deschise, ce pot fi utlizate indiferent de anotimp. De atunci si pana in prezent, vanzarile de modele decapotabile SAAB au depasit un sfert de milion de unitati, peste tot in lume.

Editia speciala SAAB 9-3 Convertible care va fi prezentata in premiera la Los Angeles va fi disponibila in trei versiuni de culori metalizate (Jet Black, Carbon Grey si noul Bright Champagne). Motorizarea este asigurata de un propulsor de 2.0 litri si 210 CP, care poate fi cuplat la o transmisie manuala in sase trepte sau la una automata, in cinci trepte. Personalizarea exterioara este data de elementele din fibra de carbon, evacuarea dubla imprumutata de la versiunea Aero si jantele pe 17 inch, cu cinci spite. Primele exemplare vor sosi la dealeri in ianuarie 2009, noul SAAB 9-3 2.0T Special Edition Convertible avand un pret anuntat, pentru piata americana, de 46.725 dolari.

Distribuie acest articol!