Trei bijuterii de exceptie, marca AMG
12.11.2008
        
Distribuie acest articol!   

Cele mai proaspete noutati ale celebrei case de tuning AMG, afiliata la Mercedes-Benz, formeaza o tripleta de exceptie, avand la origine modelele SL si ML din gama celebrului constructor german. Este vorba de SL 65 AMG in versiunea Black Series si de ML 63 AMG, acesta din urma in doua variante: 10th Anniversary si Performance Studio.

Cu cei 670 de cai-putere (1.000 Nm) furnizati de un motor V12 de 6.0 litri supraalimentat prin biturbo, SL 65 AMG Black Series (foto) este, cu siguranta, unul dintre cele mai spectaculoase si performante coupe-uri de lux dn lume. Accelereaza de la 0 la 100 km/ora in doar 3,8 secunde si are viteaza maxima limitata electronic la 320 km/ora. Transmisia este de tip AMG SPEEDSHIFT PLUS, automata cu cinci trepte, cu patru programe pentru stilul de pilotaj. O serie de componente ale caroseriei au fost realizate din materiale ultrausoare, structura de rezistenta folosind din plin fibra de carbon, ceea ce duce la o greutate totala a bolidului cu 250 kg mai putin decat “clasicul” SL 65 AMG.

Noul ML 63 AMG 10th Anniversry marcheaza implinirea unui deceniu de la aparitia primului SUV preparat de AMG, ML 55 din 1999. Versiunea jubiliara se distinge prin numeroasele elemente de individualizare, cu tusa exclusivista. In versiunea Performance Studio, ML 63 AMG etaleaza expertiza celor de la AMG Performance Studio, inaugurat in 2006. Apropo de AMG Performance Studio, aici sunt proiectate si dezvoltate celebrul safety car si masina medicala din Formula 1.

Distribuie acest articol!