Skoda Octavia, relansata
15.12.2008
        
Distribuie acest articol!   

Produsa si asamblata in opt tari, Octavia este cel mai bine vandut model al marcii Skoda. Noua versiune facelift a celei de-a doua generatii si-a facut intrarea si pe piata romaneasca. Dupa o lansare de succes a celei de-a doua generatii de Octavia in 2004, seria este acum actualizata din numeroase puncte de vedere, depasindu-se ceea ce se considera in mod normal un facelift. Designerii si inginerii Skoda au abordat proiectul Octavia cu multa grija, fiind perfect constienti de provocarea care ii asteapta, aceea de a imbunatati un automobil cu o tehnologie avansata si extrem de populara. Aceasta actualizare extinsa a aliniat Octavia la designul actual al companiei Skoda Auto. Inspirata de noua Skoda Superb si lansata in Romania la inceputul lunii octombrie, Octavia confera un aer nou si elegant.

Principalele modificari ale partii din fata sunt farurile mai masive, grila mai robusta a radiatorului si bara alcatuita dintr-un singur element. Partea din spate prezinta o serie de inovatii, cum ar fi stopurile si bara de protectie cu forma dinamica si placute reflectorizante.

Interiorul ofera o linie inovatoare a sistemelor audio si de navigatie Skoda. Volanul imultifunctional cu 3 spite, imbracat in piele, permite controlul sistemului radio si telefonului, dar si schimbarea treptelor de viteza ale transmisiei automate DSG. Ceasurile de bord (iluminate in nuante de alb), comenzile pentru aer conditionat si benzile decorative de pe usi precum si consola centrala au fost reproiectate. In plus, sunt disponibile materiale noi pentru tapiterie la toate variantele de echipare (Classic, Drive si Business).

Noile faruri adaptive cu xenon sporesc siguranta activa a automobilului, in timp ce siguranta pasiva a fost imbunatatita prin instalarea tetierelor WOKS, pentru o protectie eficienta la impactul din spate (pentru toate variantele de echipare) .

Gama de motorizare este compusa din 5 agregate pe benzina si 3 diesel. La gama actuala a fost adaugat un nou motor 1.4 TSI, care dezvolta 122 CP si atinge cuplul maxim de 200 Nm intre 1.500 si 4.000 rot/min. Un element foarte important referitor la noul motor 1.4 TSI este corelarea sa cu o cutie de viteze DSG cu 6 trepte, disponibila la cerere incepand cu luna ianuarie 2009. Pretul de pornire pentru Skoda Octavia, varianta de echipare Classic, este de 13.737 euro (TVA inclus).

Distribuie acest articol!