Triplarea taxei auto, anulata?
22.12.2008
        
Distribuie acest articol!   

Taxa de poluare este, in continuare, extrem de controversata. Triplarea acesteia, pentru masinile second hand, incepand cu 15 decembrie, a provocat nemultumiri in randurile celor care au importat astfel de masini in ultima perioada. Acestia si-au pus mari sperante in noul guvern, de la care asteptau un act normativ care sa-i avantajeze, inclusiv prin eliminarea taxei. Si iata ca asteptarile lor ar putea fi confirmate.

Nicolae Nemirschi, noul ministru al Mediului, a declarat astazi ca ordonanta de urgenta din decembrie ar trebui suspendata si sa se revina la valorile aplicate in iulie. Noul ministru declarase anterior ca taxa auto ar trebui nuantata, urmand sa fie platita in functie de gradul de poluare al masinii, stabilit dupa noxele emise, si nu dupa vechimea automobilului.

Ministrul proaspat instalat a mai vorbit si de introducerea unor sisteme restrictive pentru circulatia automobilelor cu grad mare de poluare in zonele centrale aglomerate din orase, asa cum de altfel se intampla in unele metropole europene. In fine, Nemirschi este de acord ca taxa auto, in actuala formula, este prea mare si ca modificarea acesteia nu ar duce la pierderea unor sume importante la buget.

Distribuie acest articol!