Acesta este noul Ferrari F60
12.01.2009
        
Distribuie acest articol!   

Asa cum ii sta bine unui team de top, Ferrari este prima echipa din Marele Circ care si-a prezentat noul monopost pentru sezonul 2009. Pana acum, modelele Ferrari jubiliare, gen F40 sau F50, erau de strada, astfel ca atribuirea acestui nume bolidului de Formula 1 poate parea surprizator, la prima vedere. Si totusi, este cat se poate de nimerita, daca avem in vedere ca F1 ramane cel mai performant laborator de creatie al automobilismului, la nivel mondial.

Ferrari mai vrea sa marcheze, cu aceasta denumire, debutul intr-o noua era a evolutiei tehnologice. Masina se aliniaza noilor reguli din Formula 1, iar acest lucru este cel mai evident la eleroane, cel frontal fiind de mari dimensiuni, in tip ce posteriorul se remarca prin silueta svelta. Noul model Scuderia Ferrari F60 este mai suplu si mai mic decat predecesorul sau si, la prezentare, si-a etalat deja noile pneuri slick, care revin anul acesta in Formula 1. O alta noutate implementata la F60 este noul KERS (Kinetic Energy Recovery System), dezvoltat in colaborare cu Magneti-Marelli.

2009 va fi, asadar, al 60-lea sezon pentru Ferrari in Formula 1, scuderia fiind, de altfel, singura echipa care participa in acest campionat inca de la infiintarea lui. Ramane de vazut cum va onora F60, prin evolutiile sale, acest jubileu. Pana atunci, urmeaza testele, Felipe Massa fiind primul pilot Ferrari care va urca in cockpit-ul noului monopost.

Distribuie acest articol!