Comoara din garajul parasit: Bugatti 57S Atalante
03.01.2009
        
Distribuie acest articol!   

Mostenitorii unui doctor din Newcastle au avut parte de o surpriza de proportii: au descoperit intr-un garaj, alaturi de un vechi Aston Martin si un Jaguar E-type, un Bugatti 57S Atalante. Este vorba de o bijuterie rara, fabricata in 1937 si care are putin peste 26.000 de mile la bord, unul din cele 17 exemplare de coupe Atalante realizate de celebra casa franceza, cel cu seria de sasiu 57502.

Masina a fost timp de opt ani proprietatea lui Earl Howe, primul presedinte al British Racing Drivers’ Club. In 1955, doctorul din Newcastle a cumparat masina, pe care a folosit-o pana in 1960, dupa care, timp de 48 de ani, ea nu s-a mai miscat din garajul in care a fost gasita.

Spectaculoasa descoperire din garaj are o valoare estimata de aproape 4,5 milioane de dolari. Licitatia din 7 februarie, de la Paris, ar putea-o transforma, insa, in cel mai scump automobil din lume vandut la o licitatie, avand in vedere cotatia de care se bucura automobilele Bugatti, conditiile bune in care acest automobil a fost pastrat, uzura sa foarte mica si istoria exemplarului.

Distribuie acest articol!