Formula 1 2009: noile monoposturi Toyota si McLaren
16.01.2009
        
Distribuie acest articol!   

Dupa ce Ferrari a deschis seria prezentarilor oficiale ale monoposturilor de Formula 1 pentru sezonul 2009, alti doi giganti, Toyota si McLaren Mercedes, si-au prezentat, la randul lor, noile modele pentru urmatorul sezon. In toate cazurile, noile prevederi ale regulamentului se regasesc mai ales asupra aerodinamicii, cu schimbari importante fata de masinile din 2008.

In premiera, Toyota a facut prezentarea monopostului TF109 exclusiv pe internet, noutate care vorbeste de la sine de criza care afecteaza industria de profil, cu efecte inclusiv in domeniul sportului. La McLaren, prezentarea noului MP4-24 a coincis cu anuntarea retragerii lui Ron Dennis (61 ani) de la carma echipei. Functia de "team principal" va fi preluata de catre cel mai apropiat colaborator al sau din echipa, Martin Witmarsh.

Dennis nu va parasi insa team-ul McLaren, unde detine un pachet important de actiuni. In 2009 va fi prezent la cateva curse de Formula 1, iar presa speculeaza pe tema posibilei lansari a unui program de productie a unor modele McLaren de strada, o mai veche dorinta a boss-ului de la McLaren.

Distribuie acest articol!