Opel Ampera, primul automobil electric european
27.01.2009
        
Distribuie acest articol!   

Opel va dezvalui, la apropiatul Salon Auto de la Geneva, noul sau model electric, botezat Ampera. Automobilul in cinci usi, cu patru locuri, va fi primul din Europa capabil sa parcuga distante de ordinul sutelor de kilometri folosind exclusiv propulsia electrica.

Pentru distante scurte, de pana la 60 km, Opel Ampera va folosi doar energia electrica, acumulata in bateriile litiu-ion, ce pot fi incarcate la o priza de 230 volti. Pentru distante mai lungi, masina ruleaza folosind electricitatea generata de un mic motor clasic, cu combustie interna. Ampera foloseste tehnologia Voltec, diferita de cele existente si dezvoltata de General Motors.

Ampera a fost conceput pornind de la media parcursa zilnic de catre automobilistii europeni. In Germania, de pilda, aceasta medie nu depaseste 50 de kilometri. Din imaginea teaser publicata de General Motors, Ampera pare sa fie, ca design, o combinatie intre modelul de serie Insignia si conceptul Flextreme. Practic, Ampera este versiunea europeana a modelului electric Chevrolet Volt si va fi primul automobil european, in versiune de serie, cu o astfel de propulsie. Aparitia pe piata este previzionata pentru 2011.

Distribuie acest articol!