Primul SEAT electric va fi vandut in 2014
13.01.2009
        
Distribuie acest articol!   

SEAT a prezentat un prototip de automobil electric la care lucreaza in prezent. Proiectul SEAT are ca obiect un model Leon Twin Drive Ecomotive cu propulsor electric, echipat cu o baterie litiu-ion pentru trasee urbane, conectat ingenios la un motor intern cu ardere cu nivel optim de consum in mediul interurban.

Planul, care se va derula pana in anul 2014, are ca obiect studierea si promovarea tehnologiei de propulsie hibrid „plug-in”, cu renuntarea treptata la utilizarea motoarelor cu combustie interna, precum si cu lansarea pe piata a modelelor SEAT cu un consum foarte redus de carburant si emisii ecologice de CO2.

Primul prototip de autovehicul cu propulsor electric realizat de producatorul spaniol de automobile are la baza un model Leon care inlocuieste motorul traditional cu combustie cu unul electric. Au fost modificate si alte elemente, cum ar fi cutia de viteze, servofrana, sistemele de incalzire si racire, precum si o mare parte a componentelor electronice. Motorul este alimentat de un set de baterii litiu-ion, amplasate in sectiunea posterioara a autovehiculului, asigurand o putere permanenta de 35 kW si o viteza de 100 km/ora.

Acest prototip va permite inginerilor de la Centrul Tehnic SEAT sa studieze caracteristicile specifice sistemelor electrice de propulsie. Mai mult decat atat, el va identifica modalitatile de remediere pentru unul dintre cele mai mari dezavantaje – necesitatea frecventa de reincarcare a bateriei si autonomia de deplasare, care, in cazul acestui prototip, este de 50 km.

Proiectul Twin Drive Ecomotive reprezinta prima etapa a procesului de productie a unui automobil propulsat 100% cu ajutorul energiei electrice. Twin Drive Ecomotive vizeaza proiectarea unui model hibrid care imbina tehnologiile gamei de modele SEAT Ecomotive cu avantajele oferite de sistemele electrice de propulsie. Primele unitati vor fi comercializate incepand cu anul 2014.

Distribuie acest articol!