Programul Rabla 2009, mai avantajos decat in alti ani
29.01.2009
        
Distribuie acest articol!   

Prima de casare marita, mai multe locuri disponibile si masini cu o vechime mai mica acceptate la casare – acestea sunt, pe scurt, noutatile aduse de Programul Rabla 2009. In contextul adoptarii legii bugetului, guvernul au stabilit astazi un set de masuri pentru sustinerea cresterii economice si limitarea efectelor crizei. Printre acestea se regaseste si reluarea programului de innoire a parcului auto.

Iata care sunt princpalele reguli dupa care se va desfasura Programul Rabla 2009:
• Vor fi acceptate pentru intrarea in program si masinile care acum au o vechime de 10 ani, spre deosebire de anul trecut, cand au fost acceptate numai masinile care aveau o vechime de 12 ani.
• Majorarea sumei acordate ca prima de casare, de la 3.000 de lei la 3.800 de lei.
• Finantarea acordata de guvern va asigura 60.000 de locuri in progam anul acesta, fata de 40.000 in anul 2008.

In perioada urmatoare vor fi date publicitatii detaliile referitoare la editia din acest an a programului. Pentru industria auto din Romania, sufocata de importurile de harburi pe roti, care au inundat piata in a doua parte a anului trecut, Programul Rabla 2009 ar putea aduce o importanta gura de oxigen. Ramane de vazut daca ajutorul dat dealerilor si importatorilor de autoturisme noi va fi sustinut si de noile reglementari ale taxei de poluare, aflata deocamdata in lucru.

Distribuie acest articol!