Aston Martin Rapide, imagini oficiale?
02.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Revista Autocar a publicat imagini pretins oficiale cu Aston Martin Rapide, mult asteptatul GT in patru usi, concurent direct al noului Porsche Panamera. Daca imaginile prezentate de Autocar sunt intr-adevar cele reale, atunci Rapide este mai apropiat, ca look exterior, de Vantage V8, decat DBS sau DB9, cum poate s-au asteptat unii. Versiunea de serie a acestui model, prezentat initial in 2006 cu statut de concept, va fi dezvelita la Salonul de la Geneva, peste o luna.

S-a vorbit foarte mult despre Rapide, astfel ca premiera mondiala nu pare sa aduca mari surprize. Se stie deja ca motorizarea va fi V12 de 6,0 litri si 480 CP, iar transmisia automata, cu sistem Touchtronic. Masoara 5 metri in lungime, cu 6 cm mai mult decat modelul DBS, cu o greutate totala de 1.940 km. Viteza maxima este de 290 km/ora, iar acceleratia 0-100 km/ora se incadreaza in 5 secunde.

Raman necunoscute detaliile referitoare la spatiul interior, insa este de asteptat ca doua persoane cu inaltimea de 1,80 metri sa aiba suficient loc in spate. Unghiul de deschidere a usilor din spate va fi mai mare decat la cele din fata, tocmai pentru a facilita accesul pasagerilor de pe bancheta din spate. Rapide va fi disponibil pe piata incepand de la toamna.

Distribuie acest articol!