McLaren Cars va rivaliza cu Ferrari
10.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Cu siguranta, supersportiva McLaren F1 (foto), creatia celebrului Gordon Murray, staruie in memoria tururor iubitorilor de supersportive. La vremuri noi, au venit modele noi: SLR, conceput in colaborare cu noul partener din Formula 1, Mercedes-Benz, duce mai departe traditia casei britanice, chiar daca este produs de Mercedes.

Va urma, cu siguranta, o noua creatie de exceptie, un demn urmas al lui F1. Ron Dennis a plecat din fruntea echipei de Formula 1 pentru a se concentra asupra dezvoltarii grupului McLaren, care detine si compania McLaren Cars. Dennis se ocupa acum de proiectul P11, cod sub care se deruleaza ambitiosul proiect de dezvoltare a unui nou model sport.

McLaren vrea sa faca din P11 un rival de temut pentru Ferrari 430 sau Lamborghini Gallardo. Se pare ca proplusia va fi asigurata de un V8 de 6,2 litri si circa 550 CP, de provenienta Mercedes, capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/ora in mai putin de 4 secunde. Productia va incepe anul viitor, iar pretul de pornire va fi de circa 190.000 de euro. Vanzarile ar trebui sa atinga, in 2011, o cadenta anuala de 1.000 de unitati.

Planurile de dezvoltare ale celor de la McLaren nu se vor opri, insa, aici. Intr-un interviu acordat publicatiei Financial Times, Ron Dennis a declarat ca P11 nu va fi decat debutul noii etape de dezvoltare la McLaren Cars, urmatorul pas fiind lansarea unui model mai abordabil decat P11, la un pret de plecare de circa 75.000 de euro. Sunt vizate 400 de noi locuri de munca in viitorul nu prea indepartat, astfel incat sa se poata ajunge la o productie anuala de 4.000 de unitati, asigurata de o gama care va fi formata din 3 modele.

Distribuie acest articol!