Peugeot vrea sa detroneze Audi la Le Mans
10.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Peugeot si-a propus sa castige editia din acest an a celebrei curse de 24 de ore de la Le Mans si sa opreasca, astfel, suprematia celor de la Audi in cea mai cunoscuta intrecerile sport prototip de anduranta din lume. Nu este un obiectiv nou, insa anul acesta s-ar putea sa aiba o sansa in plus pentru a deveni realitate, in conditiile in care rivalul german si-a restrans activitatea in domeniu. Pana la marea cursa, Peugeot nu va participa decat la doua intreceri: prima etapa din American Le Mans Series, cele 12 ore de la Sebring (cu 2 masini si 6 piloti) si, mai apoi, in Le Mans Series, la cursa de 1.000 km de la Spa (3 masini, cele care vor fi inscrise si la cele 24 de ore de la Le Mans).

Monopostul 908HDi FAP a primit numeroase imbunatatiri, pentru a nu mai claca precum la editia de anul trecut de la Le Mans, dar si pentru a corespunde noilor reglementari, din punct de vedere aerodinamic si al puterii.

Sub conducerea lui Olivier Quesnel, cel care coordoneaza Peugeot Sport, francezii vor miza pe 9 piloti. La Sebring, cele doua masini vor fi pilotate de trio-urile Nicolas Minassian – Pedro Lamy – Sebastien Bourdais si Franck Montagny – Stephane Sarrazin – Christian Klien.

Distribuie acest articol!