Programul Rabla 2009 incepe la jumatatea lunii februarie
09.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Editia din acest an a Programului Rabla va demara la mijlocul acestei luni. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, urmeaza sa aiba o discutie finala pe aceasta tema cu producatorii si distribuitorii auto, in cursul acestei saptamani.

Anul acesta vor fi admise in program masini cu vechime de minimum 10 ani, iar prima de casare va fi de 3.800 lei. Programul Rabla va avea 60.000 de locuri, cu un buget total de 228 milioane lei si se va derula in 3 etape, fiecare a cate 20.000 masini. Ajustarile nu se vor mai face ca pana acum, prin cote anuale pentru fiecare producator, ci dupa prima etapa, cand se va face o evaluare. In urma acesteia, redistribuirile se vor face cu precadere catre distribuitorii auto cu cele mai mari vanzari, in timp ce dealerii care nu au epuizat cota alocata initial ar putea fi eliminati din program.

Anul trecut, cele mai mari vanzari in Programul Rabla le-au avut Dacia, Porsche Romania (Audi, SEAT Skoda si Volkswagen), General Motors (Opel si Chevrolet) si Renault – Nissan Romania.

Distribuie acest articol!