SAAB, la penultimul pas inainte de faliment
20.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Abandonat de gigantul american General Motors, producatorul suedez SAAB si-a prezentat astazi declaratia de insolventa. Pe moment, productia de automobile continua, desi sunt tot mai multe vocile care sustin ca SAAB va fi primul constructor de automobile care va falimenta, pe fondul crize actuale din domeniu, dupa ce, in ultimele doua decenii, a fost aproape tot timpul pe pierdere.

In comunicatul de presa dat publicitatii de catre Consiliul de Administratie al SAAB se precizeaza ca reorganizarea companiei vizeaza crearea unui business complet independent, pregatit si potrivit pentru investitii. Suna optimist, insa analistii vorbesc mai degraba de o prelungire a agoniei.

In comunicatul SAAB se mai spune: "Reorganizarea este un proces juridic autogestionat, condus de un administrator independent numit de Tribunalul suedez care va colabora strans cu managementul suedez SAAB. Ca parte a procesului, SAAB va inainta o propunere de reorganizare, care presupune concentrarea unitatilor de design, proiectare si productie in Suedia. Aceasta propunere va fi prezentata creditorilor in termen de trei saptamani de la completare. Dupa aprobarea tribunalului suedez, reorganizarea va fi executata in termen de trei luni si va necesita fonduri independente pentru a fi realizata".

Distribuie acest articol!