SEAT Altea si Leon, intinerite
08.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

SEAT Altea si Leon vor suferi clasicul facelift de la mijlocul carierei, noile versiuni urmand sa fie prezentate la Salonul de la Geneva. Trecerea de la formele "dulci" ale acestor modele la liniile ceva mai ferme afisate de Exeo si noua Ibiza este destul de dificila. Schimbarile sunt, prin urmare, minore, atat la exterior, cat si in habitaclu.

Cele mai vizibile retusuri se regasesc la grila cu logo-ul micsorat si la grupurile optice marite. Un design nou apare si la oglinzile retrovizoare si suprafata vitrata din spate. La interior, modificarile au vizat modernizarea si optimizarea plansei de bord, a consolei centrale si a panourilor de la usi.

Altea si Leon vor fi dotate, de acum, cu sistemul XDS, care mareste aderenta si eficientizeaza franarea. Alte noutati sunt sistemul Hill Hold Control, farurile bi-xenon cu AFS, noi sisteme de climatizare si audio. Motorizarea numara 10 versiuni, 5 pe benzina si 5 diesel. Motorul de 2,0 litri TSI de 211 CP este vedeta gamei pe benzina, in timp ce marea noutate este implementarea tehnologiei HDI la motorul de 2,0 litri TDI de 170 CP. Versiunie 2009 SEAT Leon, Altea si Altea XL vor fi disponibile in echipari Reference, Style si Sport. In plus, Leon dispune si de varianta FR, ceva mai sportiva.

Distribuie acest articol!