Stelele Euro NCAP se acorda dupa noi reguli
19.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Organizatia Euro NCAP, specializata in evaluarea securitatii automobilelor in caz de impact, pe baza unor crash teste, a dat publicitatii primele rezultate dupa noile reguli de evaluare, intrate in vigoare din acest an. In principal, noutatea consta in acordarea unui calificativ general (binecunoscutele stele) care sa reflecte securitatea oferita atat pasagerilor, cat si copiilor aflati la bord, precum si in cazul pietonilor.

Dupa cum se stie, pana acum se acordau trei astfel de calificative, insa cel mai mediatizat era cel al protectiei pasagerilor. De asemenea, de acum inainte, sistemele electronice de asistare conteaza in acordarea notei. Masinile testate vor primi, astfel, un singur rating, cuprins intre 1 si 5 stele. Testele includ acum si impactul din  spate (Whiplash), iar disponibilitatea sistemelor gen ESP sau reminder pentru centuri este punctata.

4 din cele 6 automobile testate au obtinut calificativul maxim, de 5 stele, dupa noile reguli de evaluare: Mazda6, Mitsubishi Lancer, Toyota Avensis si Toyota iQ. Citroen C3 Picasso si Subaru Impreza au primit 4 stele. Iata, mai jos, punctajul modelelor testate:

Distribuie acest articol!