Un roadster pentru SEAT si Skoda?
27.02.2009
        
Distribuie acest articol!   

Prezentat la inceputul acestui an, cu ocazia Salonului de la Detroit, conceptul Volkswagen BlueSport indica intentia constructorului german de a introduce in gama un roadster de dimensiuni mici. Dupa ce, la Detroit, a fost prezentat cu o motorizare TDI extrem de economica, BlueSport urmeaza sa fie expus la Geneva cu o motorizare TSI.

Deocamdata nu este deloc clar care dintre marcile Grupului Volkswagen vor "primi" acest model. Prima pe lista va fi, evident, marca Volkswagen, insa exista informatii conform carora germanii doresc sa lanseze versiuni ale acestui roadster si pentru marcile satelit SEAT si Skoda. Decizia este justificata in primul rand de eficientizarea costurilor de dezvoltare si implementare in productia de serie.

Printre cele mai credibile voci care sustin ideea unui roadster dezvoltat pe conceptul BlueSport, la Skoda si SEAT, se numara publicatia germana Auto Motor und Sport, recunoscuta pentru informatiile corecte in privinta planurilor de viitor ale concernului Volkswagen. BlueSport in versiune de serie este programat sa apara pe piata in 2012.

Distribuie acest articol!