Incepe balul in campionatul intern de raliuri
12.03.2009
        
Distribuie acest articol!   

In perioada 13-15 martie, Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS) a programat prima etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2009, Tess Rally. Etapa integral de asfalt, Tess Rally Brasov 2009 anunta la start 58 de echipaje, dintre care nu lipseste echipajul campion al sezonului trecut: Jarkko Miettinen – Lukka Mikko.

Numarul mare de echipaje inscrise la startul acestei prime etape, precum si prezenta tuturor performerilor anului trecut, anunta un inceput de sezon extem de pozitiv. “Regretam retragerea sprijinului M Car Trading pentru cupa monomarca Mitsubishi, precum si retragerea organizatorului UCM Resita, sau absenta de la start a unor nume marcante precum Titi Aur, Mihai Leu, Claudiu David, dar actualul context financiar mondial ne face sa intelegem decizia acestor parteneri extrem de valorosi ai Federatiei”, a declarat Ovidiu Mazilu, Presedintele FRAS.

Etapa traditionala de deschidere a campionatului intern de raliuri, Raliul Brasovului are in acest an un traseu cu o lungime totala de 202,8 km, din care peste jumatate este reprezentata de lungimea totala a probelor speciale. Cele 8 probe speciale ale primei etape se vor desfasura in doua zile de concurs, sambata, 14 martie, si respectiv duminica, 15 martie. Atat pentru sportivi, cat mai ales pentru fanii automobilsimului romanesc de performanta, etapa va demara inca de vineri, cand sunt organizate teste cu circulatia inchisa pe un traseu cu o lungime de 4,6 km de la Satu Nou inspre Crizbav.

De la startul festiv al etapei, programat sambata la orele 9 si 31 de minute, in apropierea parcului inchis din parcarea Roman SA Brasov, la Magnolia Shopping Center, nu vor lipsi Jarkko Miettinen – campion national absolut 2008, Gergo Szabo – vicecampion CNR Dunlop 2008, Marco Tempesta – ocupant al celei de-a treia pozitii in clasamentul general al sezonului de raliuri 2008, Dan Girtofan – campion national absolut al sezonului 2007, Adrian Raspopa – campion al grupei A, Thomas Abraham – campion al grupei H. Prima zi de concurs se va incheia cu superspeciala Magnolia Shopping Center, urmand ca startul in a doua zi de concurs sa fie dat duminica, la orele 10,00. Sosirea festiva si festivitatea de premiere vor avea loc duminica, la Magnolia Shopping Center.

Comunicat Delcar Motorsport (extras): Pentru al doilea an consecutiv, Skoda Fabia RS TDI porneste in competitie impreuna cu pilotul Ernest Mulner si navigatorul Eugen Pop. Anul acesta, echipa si-a propus castigarea unui loc pe podiumul grupei A. Importatorul Skoda in Romania impreuna cu distribuitorul sau, Delcar, si finantatorul Porsche Bank vor sustine echipa Delcar Motorsport la Brasov in calitate de parteneri.

“Ne bucuram ca putem lua startul si de aceasta data in prima etapa a Campionatului National de Raliuri. Dorim sa le multumim celor care ne ofera sprijinul lor si anul acesta si le promitem ca vom lupta etapa de etapa pentru a obtine rezultate deosebite si a ne atinge obiectivul”, a afirmat Ernest Mulner, pilotul echipei.

Foto: Freelancer

Distribuie acest articol!