Programul Rabla 2009: Lista dealerilor validati
10.03.2009
        
Distribuie acest articol!   

Administratia Fondului pentru Mediu a comunicat astazi cotele pentru fiecare marca si lista de dealeri acceptati in Programul Rabla 2009. Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi (foto) a declarat ca, daca in prima etapa se vor ocupa foarte putine din cele 20.000 de locuri prevazute, in urmatoarele etape ale programului (din iunie), prima de casare ar putea fi majorata. Dupa cum se stie, prima de casare este acum de 3.800 lei.

Iata principalele marci validate in Programul Rabla 2009, cu numarul de locuri alocate fiecareia, in prima etapa:
Chevrolet – 1.731
Dacia – 1.731
Opel – 1.731
Renault-Nissan – 1.731
Hyundai – 1.731
Ford – 1.632
Skoda – 1.625
Volkswagen – 1.578
Peugeot – 1.566
FIAT – 1.410
Suzuki – 1.262

Atasat la acest articol, publicam lista completa cu producatorii, importatorii si distribuitorii acceptati in Programul Rabla 2009, numarul de locuri alocate si adresa fiecaruia.

Cei care doresc sa se inscrie in Programul Rabla 2009, trebuie sa stie ca, in conformitate cu art. 6 din Ordonanta de urgenta nr. 217/2008, ,,Poate beneficia de o prima in cuantum de 3.800 lei orice proprietar/mostenitor al unui autoturism uzat, care intruneste cumulativ urmatoarele conditii:
a) s-a inscris la un producator validat pentru achizitionarea unui autoturism nou;
b) a predat autoturismul uzat spre casare unui operator economic autorizat, conform prevederilor legale, sa desfasoare activitati de colectare a vehiculelor scoase din uz, obtinand un certificat de distrugere;
c) a radiat din evidenta circulatiei autoturismul uzat;
d) achizitioneaza un autoturism nou de la un producator validat.

In sensul Ordonantei de urgenta nr. 217/2008, proprietarul autoturismului uzat este definit ca fiind ,,orice persoana fizica avand domiciliul sau resedinta in Romania, care detine in proprietate un autoturism uzat inmatriculat pe numele sau, precum si mostenitorii sai”.

Potrivit art. 12 alin. (1) din Instructiunile privind modalitatile de aplicare a Ordonantei de urgenta nr. 217/2008, ,,Proprietarul unui autoturism uzat avand o vechime de cel putin 10 ani de la anul fabricatiei, aflat in stare de functionare si a carui prima inmatriculare in Romania a avut loc pana la data de 31 decembrie 2006 inclusiv, se inscriein Program la un singur producator validat, dupa publicarea pe site-ul Autoritatii a listei producatorilor validati”.

Producatorul validat elibereaza persoanei fizice o nota de acceptare valabila 30 de zile calendaristice de la eliberare, fara ca valabilitatea acesteia sa depaseasca data ultimei cereri de tragere din etapa, depusa de catre producator, conform contractului incheiat cu Autoritatea. La expirarea valabilitatii notei de acceptare, producatorul validat poate scoate din evidenta sa persoana fizica respectiva.

Persoanele fizice inscrise in Program trebuie sa puna la dispozitia producatorului validat, in termen de 30 zile de la eliberarea notei de acceptare, urmatoarele documente:
a) actul de identitate (B.I./C.I.), in copie;
b) certificatul de inmatriculare al autoturismului uzat, in copie legalizata;
c) certificatul de distrugere al autoturismului uzat, in copie legalizata;
d) certificatul de radiere din evidenta circulatiei a autoturismului uzat, in original;
e) certificatul de mostenitor, in copie legalizata, daca persoana fizica inscrisa este mostenitoarea proprietarului (inclusiv, daca este cazul, certificatul de casatorie sau un alt document care atesta schimbarea numelui si/sau al prenumelui, in copie legalizata). Atunci cand certificatul de mostenitor atesta existenta mai multor mostenitori, este necesara o declaratie notariala prin care acestia accepta ca un singur comostenitor, nominalizat, sa beneficieze de facilitatile Programului, in original;
f) nota de acceptare eliberata de producatorul validat, in original.

Fisiere atasate

Lista_producatori_importatori_distribuitori_autorizati

Distribuie acest articol!