Viitorul Mercedes SLS AMG Gullwing - primele imagini si informatii oficiale
12.03.2009
        
Distribuie acest articol!   

Interesul enorm fata de viitorul SLS i-a determinat pe cei de la Mercedes sa publice o galerie foto cu acest model supersport, insotita de o serie de detalii tehnice. Mercedes SLS AMG va inlocui binecunoscutul SLR McLaren. In imagini, SLS poarta camuflajul obisnuit pentru modelele aflate in testele finale dinaintea lansarii oficiale, insa chiar si asa evocarea legendarului 300 SL este evidenta.

Structura caroseriei este din aluminiu, cu usile in stil "gullwing" (fluture). Motorul va fi furnizat de AMG, un V8 de 6,3 litri aspirat, care dezvolta 571 CP si 650 Nm. Transmisia este cu dublu ambreaj, in 7 trepte, cel de la volan putand alege intre 4 moduri de pilotaj, de la confortabil la sportiv extrem, cu o functie de start "race".

SLS AMG Gullwing accelereaza de la 0 la 100 km/ora in 3,8 secunde si ajunge la o viteza maxima de 315 km/ora. Consumul mediu anuntat este de 13 litri la 100 km. Mercedes a precizat ca testele cu aceasta noua supersportiva se vor incheia pana la finele acestui an, lansarea fiind prevazuta pentru inceputul anului 2010.

Distribuie acest articol!