WTCC: Dubla spectaculoasa 1-2-3-4, pentru SEAT in Brazilia
11.03.2009
        
Distribuie acest articol!   

SEAT Sport a obtinut rezultate extraordinare in cele doua curse de deschidere ale Campionatului Mondial de Turisme (WTCC), editia 2009. Masinile SEAT Leon TDI s-au clasat pe primele patru pozitii ale ambelor curse sustinute pe circuitul din Curitiba, invingand rivalii atat pe pista uscata, cat si umeda. Acest rezultat spectaculos este una dintre cele mai mari performante inregistrate de producatorul spaniol in istoria WTCC.  SEAT si pilotii sai Yvan Muller si Gabriele Tarquini – castigatorii curselor – au ocupat cea mai inalta pozitie a clasamentului general, cu doar un punct avans fata de Jordi Gene si Rickard Rydell, care au urcat la randul lor pe podium duminica, 8 martie 2009.

Prima cursa. Inca de la start, cele patru modele SEAT Leon TDI pilotate de Yvan Muller, Jordi Gene, Rickard Rydell si Gabriele Tarquini au castigat primele patru locuri, cu Tiago Monteiro pe locul sase, in lupta cu BMW si Chevrolet. Un accident produs la jumatatea cursei a dus la interventia Safety Car-ului, ceea ce nu a impiedicat cele patru modele SEAT Leon TDI sa domine cursa si dupa reluarea ei, pana cand au trecut linia de sosire.

A doua cursa. Ploaia foarte densa a inundat pista, iar cea de-a doua cursa a inceput in spatele Safety Car-ului. La scurt timp de la start, Gabriele Tarquini si Rickard Rydell au recuperat teren si au ajuns rapid in primele doua pozitii. Jordi Gene si Yvan Muller au reusit o performanta similara si au ajuns in spatele coechipierilor lor inainte de jumatatea cursei. Pilotii SEAT au reusit din nou sa isi mentina primele patru locuri pana la finalul cursei. Tom Coronel s-a clasat pe locul opt, obtinand un punct la volanul modelului SEAT Leon WTCC pe benzina, preparat de echipa Sunred, in timp ce Tiago Monteiro a ocupat locul al 12-lea, dupa ce a pornit de pe ultimul loc, in urma unei penalitati aplicate in prima cursa, din cauza unei depasiri nepermise inainte de noul start.

Distribuie acest articol!