100 de ani Bugatti: Veyron in patru exemplare unicat
28.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Bugatti isi celebreaza, anul acesta, 100 de ani de existenta, prilej cu care prezinta, cu diferite ocazii, modele jubiliare. Dupa versiunea Bleu Centenaire, prezentata la Geneva, Bugatti a venit la Concorso d’Eleganza Villa d’Este cu o noua versiune jubiliara, formata din patru exemplare Veyron.

Fiecare exemplar a fost vopsit intr-o alta culoare, in contrast cu aripile si usile cromate si insotit de exemplare ale faimosului Bugatti Type 35 Grand Prix, un model de curse din perioada interbelica. Type 35 a fost unul dintre cele mai de succes modele de curse din istorie, reusind circa 2.000 de victorii intr-o cariera de 10 ani. Atuurile acestui model au fost greutatea redusa a caroseriei si disponibilitatea la vanzare in regim de client, un demers de pionierat pentru acele vremuri.

La fel ca “perechile” lor istorice, cele patru exemplare Veyron au fost vopsite in culori diferite: albastru pentru versiunea Jean-Pierre Wimille, rosu pentru Achille Varzi, verde pentru Malcolm Campbell si alb pentru exemplarul Hermann zu Leiningen. Bugatti nu a dat nicio informatie oficiala referitoare la vanzarea acestor exemplare. Prezentarea de pe malurile lacului Como, din nordul Italiei, va fi urmata de alte cateva momente festive, in cadrul carora Bugatti isi va marca jubileul – in august la Pebble Beach si, pe 12 septembrie, intr-un eveniment special, organizat la sediul firmei, in Molsheim.

Distribuie acest articol!