Conceptul RD a castigat Concursul de Design Peugeot
22.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

In cadrul Salonului Auto de la Shanghai, au fost prezentate publicului machete proiectului castigator a celei de-a cincea editii a Concursului de Design Peugeot – conceptul RD. Tema ultimei editii a concursului a fost Imagineaza-ti autovehiculul Peugeot in metropolele viitorului si a cunoscut un real succes, inregistrand peste 2.500 de proiecte, trimise de candidati de 95 nationalitati.

Proiectul castigator a fost conceput de Carlos Arturo Torres Tovar, functioneaza in principal datorita articulatiei ingenioase, ofera o tinuta de drum ireprosabila si o abilitate exceptionala in traficul urban. Echipat cu un motor ce protejeaza mediul inconjurator, acest concept cu un singur loc propune o pozitie la volan confortabila, ce ofera o vizibilitatea maxima, asistenta vocala si un head up display care ofera toate informatiile necesare in timpul condusului.

Conceptul RD imbina senzatiile unui scooter in 3 roti cu placerea la condus oferita de o berlina, mentinand in acelasi timp functiile esentiale ale celor doua. Puternic si proiectat intr-o maniera simpla, conceptul Peugeot RD se integreaza perfect in traficul metropolelor viitorului.

Carlos Arturo Torres Tovar este un tanar de 27 ani din Columbia, care a crescut in oraselul industrial Tunja. In copilarie, el a lucrat si a modelat in lut, fiind pasionat de sculptura. A desenat, a schitat si a sculptat numeroase obiecte, in special automobile. Si-a inceput studiile in Tunja si apoi s-a mutat la Bogota, unde a urmat cursurile Scolii de Design Industrial din cadrul Universitatii din Columbia.

Cea de-al cincilea concurs de design Peugeot a creat un trafic de peste 600.000 de vizitatori pe website-ul peugeot.com, inclusiv interactiuni pe blogurile si forumurile din toata lumea. Prima competitie internationala de acest tip, Concursul de Design Peugeot naste pasiuni printre tinerii designeri care viseaza la o lume responsabila, in care mobilitatea serveste omenirea fara a dauna mediului inconjurator. Motoare hibride, motoare electrice si celule de combustibil reprezinta solutii explorate de designeri pentru a garanta o alianta echilibrata intre om si masina.

Peugeot, dorind sa incurajeze noile talente, a crescut nivelul premiilor din concurs. Castigatorul, al carui proiect va fi realizat la scara 1:1, va primi un cec in valoare de 10.000 euro si o consola de joc Xbox 360. Celelalte 29 de proiecte vor fi in mod egal recompensate, fa fel ca in editiile precedente.

Distribuie acest articol!