Noul BMW Seria 7, livrat lui Ilie Nastase
06.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Una dintre cele mai vizibile actiuni de promovare a marcii BMW intreprinse de Automobile Bavaria consta in asocierea marcii cu persoane publice romane a caror personalitate, cariera sau performante inspira valori regasite in identitatea marcii. Astfel, au devenit utilizatori de automobile BMW Majestatea Sa, Regele Mihai I, Ilie Nastase si Gheorghe Hagi. Masina condusa de Ilie Nastase este un BMW 750 i echipat cu un motor V8 biturbo care dezvolta 407 CP si poate atinge o viteza de 250 km/ora. Ca si Gheorghe Hagi, care conduce acum tot un BMW Seria 7, Ilie Nastase si-a ridicat masina de la sediul Automobile Bavaria din Baneasa. Limuzina inlocuieste modelul BMW X5 pe care Nastase il conducea pana acum.

BMW Seria 7 este nava amiral a BMW, iar a cincea generatie a modelului a avut lansarea oficiala la finalul anului trecut. Masina are culoarea Sophisto Grey (negru metalizat) si tapiterie din piele. Dotarile includ elemente de confort si siguranta precum volan incalzit, functie TV, sistem de navigatie Professional si sistem audio Professional, scaune cu functii multiple, Head Up display, directie activa integrata si faruri adaptive, camera la mersul cu spatele si camere laterale. Pretul de baza al masinii este 77.200 euro + TVA.

Automobile Bavaria s-a infiintat in 1994, la Brasov, avand statutul de importator al marcii BMW. Tot in 1994 se deschidea si primul birou al companiei de la Bucuresti, in Piata Unirii. Anul urmator a marcat deschiderea primului showroom BMW din Romania, in spatiul World Trade Center, una dintre cele mai moderne cladiri din Romania momentului. De-a lungul timpului, compania a avut in portofoliu toate brandurile detinute de concern, mentinandu-le pe cele pastrate de producatorul german: in 1998 devine importator Land Rover, MG si Rover, la care renunta in 2004. In 2001 preia importul marcii MINI, care si-a dovedit an de an succesul pe piata romaneasca.  Automobile Bavaria este unicul dealer MINI din Romania, avand caracter de exclusivitate. Totodata, compania este si importatorul motocicletelor BMW, carora le-a dedicat un showroom cu service in partea de nord a capitalei.

In 1997 s-a inaugurat primul sediul propriu al Automobile Bavaria, in Otopeni, pe Soseaua de Centura, amplasare care s-a dovedit a fi deschizatoare de drumuri in comertul auto. Dupa numai doi ani, dezvoltarea pietei pentru BMW a determinat extinderea sediului din Otopeni. In 2006 a avut loc inaugurarea spectaculosului sediu din Baneasa, Centrul BMW, a carui investitie s-a ridicat la 12 milioane de euro. Cladirea este unul dintre cele mai impresionante dealershipuri BMW din Europa si include showroom si service BMW, showroom si service MINI, depozit piese de schimb, birouri, spatiu pentru evenimente, terasa, spatii de asteptare pentru clienti, bar BMW, lifestyle shop, sali de conferinta, sali de training, cantina cu bucatarie proprie, parcare pentru masinile de stoc, parcare pentru clienti. Compania a pornit in 1994 cu 5 angajati. Dupa un an, numarul s-a triplat, crescand apoi constant pana la 252, in 2009.

Distribuie acest articol!