Un nou suprecar Bugatti: celebrul Royale, in versiune moderna
03.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

De cateva saptamani, in presa internationala de specialitate circula informatii care dau ca sigura aparitia unui nou model in gama Bugatti, despre care se spune ca va fi chiar mai spectaculos decat binecunoscutul Veyron. Premiera mondiala ar urma sa aiba loc in toamna, cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt.

Bugatti va folosi, pentru noul model, numele Royale, cu trimitere la celebrul Type 41 (foto jos), unul dintre cele mai elitiste automobile clasice. Dupa cum se stie, Ettore Bugatti a dorit sa construiasca 25 de exemplare Royale, insa criza econimica a limitat productia la doar 6 unitati, construite intre 1927 si 1933. Astazi, Bugatti Royale este unul dintre cele mai rare si dorite automobile din lume.

Readucerea in actualitate a numelui Royale ar reprezenta o noua lovitura de imagine pentru Bugatti, care are nevoie de un nou superlativ, pe masura ce se apropie finalul carierei pentru ultrasportivul Veyron. Deocamdata imaginea care circula pe internet (foto sus) este ipotetica, insa se zvoneste cum ca noul model va avea o arhitectura de limuzina sportiva si va beneficia de un motor W16 si tehnologie ultraperformanta.

In fine, dupa unele surse, nota de exclusivism va fi accentuata prin fabricarea noului Royale, aidoma modelului clasic, in doar 6 exemplare. Pare o nebunie, in termeni economici, dar… n-ar fi pentru prima data in cazul Bugatti, mai ales in timp de criza. Confirmarile pentru toate aceste informatii vor veni pe masura ce ne vom apropia de Salonul de la Frankfurt, din septembrie.

Distribuie acest articol!