Volkswagen ar putea deveni al doilea constructor auto mondial
08.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

In mod cert, criza va redefini parcul auto, la nivel mondial, dar va avea efecte si asupra ierahiei constructorilor. Americanii au pierdut deja suprematia in favoarea japonezilor, Toyota detronand deja liderul General Motors (GM). Insa, dupa cum stau lucrurile, GM ar putea sa piarda si locul al doilea, conform previziunilor R.L. Polk, o companie specializata in studii de piata.

Cel mai mare constructor european, Grupul Volkswagen, ar putea trece in fata GM, chiar in acest an. N-ar fi tocmai o surpriza, avand in vedere situatia economica a gigantului american, care in prezent inregistreaza o cadere a vanzarilor cu 31%. In cazul Volkswagen, caderea previzionata n-ar trebui sa depaseasca 15% in acest an de criza, situatie in care ar depasi GM la vanzari globale.

Diferenta majora dintre cei doi mari constructori este ca, in timp ce Volkswagen pare sa aiba o pozitionare mai buna pe piata, ceea ce ii permite sa suporte mai usor socul crizei, GM inregistreaza caderi catastrofale pe propria piata, in SUA. Grupul Volkswagen are insa planuri mai ambitioase pentru viitorii ani, si anume sa devina cel mai mare producator de automobile din lume. Studiul prezentat de R.L. Polk mai prevede o usoara crestere a pietei auto la nivel global, in 2010, urmand ca in 2012 sa se inregistreze noi recorduri.

Distribuie acest articol!