Volkswagen se intoarce la masina poporului: modelul Up!, din 2011
23.04.2009
        
Distribuie acest articol!   

Cel mai mare producator de automobile din Europa isi redescopera originile: producerea unui model popular, sub principalul sau brand, Volkswagen. Citadina Up! va intra in productie peste doi ani si va fi “imprumutata” si marcilor satelit Skoda si SEAT, care vor avea propriile versiuni ale acestui mini. Volkswagen a anuntat alegerea fabricii de la Bratislava (Slovacia) pentru asamblarea noului model, in toate variantele, locatie unde in prezent sunt realizate Volkswagen Touareg, Audi Q7, Skoda Octavia, dar si Porsche Cayenne. Decizia vine pe fondul scaderii cererii de SUV-uri si, in plan social, echivaleaza cu asigurarea a 1.500 de locuri de munca.

Up! va avea versiuni in 3 si 5 usi si motoare de 1,2 litri si 75 CP diesel, respectiv de 1,0 si 1,2 litri benzina. Va masura circa 3,5 m lungime si 1,6 m latime, dimensiuni similare cu FIAT 500, si ca aspect va fi foarte apropiat de conceptele deja prezentate de Volkswagen, la diferite saloane auto (foto).

Modelele de dimensiuni reduse, ieftine si economice, sunt o solutie in vremuri de criza, asa cum s-a demonstrat la mijlocul secolului trecut si cum se intampla, iata, in vremurile noastre. Volkswagen (re)adopta solutia modelului popular, mic si eficient, asa cum deja au facut-o concurenti precum Toyota si PSA (Peugeot-Citroen).

Distribuie acest articol!