25.000 de fani, la semicentenarul MINI
29.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

A treia editie a ceea ce a devenit legendarul Festival MINI United a fost organizata in perioada 22-24 mai, sub un soare stralucitor, pe circuitul de Formula 1 din Silverstone, Anglia. 25.000 de fani din peste 40 de tari de pe intreg mapamondul au participat la cea mai importanta reuniune mondiala de acest gen. Acestia au sosit in peste 10.000 de automobile MINI, majoritatea dintre acestea fiind personalizate intr-un stil propriu, definitor pentru proprietar. Numeroase fan cluburi din Germania s-au prezentat la locul de intalnire al fanilor, iar cele mai multe dintre acestea au parcurs drumul pe sosele. Chiar si pentru participantii din regiuni indepartate precum Rusia, SUA sau Africa de Sud, nici un efort nu a fost prea mare pentru a fi prezenti la evenimentul care a omagiat a 50-a aniversare a marcii britanice. La fel de importante au fost si celebritatile prezente la Silverstone, care au dorit sa nu piarda nimic din ceea ce a fost in program: curse de masini, spectacole de muzica sau prezentari de creatii de moda.

Ca parte a premierei mondiale pentru noile modele speciale Mayfair si Camden, Mary Quant, acum in varsta de 75 de ani – una din emblemele modei britanice si inventatoarea fustelor mini -, a dezvaluit un secret bine pazit de-a lungul timpului: numele de "fusta mini"  nu este derivat din scurtarea celebrului accesoriu de imbracaminte; automobilul sau atat de drag a fost cel care a inspirat-o in alegerea numelui.

Pentru a marca cea de-a 50-a aniversare, MINI a dezvaluit si noua reinterpretare a extravagantului model ce a apartinut lui George Harrison. Aceasta creatie unica a fost oferita sotiei fostului membru The Beatles, Olivia Harrison, in cursul serii de sambata. Ea a primit automobilul MINI in numele Fundatiei Caritabile Material World, o organizatie ale carei baze au fost puse chiar de George Harrison, in 1973. Masina va fi scoasa la licitatie in cursul acestui an, pentru a strange fonduri pentru fundatie. "George a fost un mare fan MINI si s-ar fi bucurat de aceasta noua versiune. Faptul ca aniversarea marcii MINI aduce beneficii si pentru fundatia noastra a facut ca realizarea acestui model sa fie o colaborare si mai placuta, dar si mai fructuoasa", a spus Olivia Harrison.

Au fost mai multe modele unice care au atras atentia fanilor. Designerul britanic Paul Smith a prezentat inca o data masina personalizata de el, in timp ce "picturi" create de David Bowie, Kate Moss, Missoni si designerul grafic si de ilustratii Alan Aldridge au fost si ele expuse la circuit. De asemenea, au putut fi admirate modelele originale care au fost protagoniste in filmele de succes The Italian Job si Austin Powers.

Principalul punct de atractie al Festivalului United a fost aparitia "parintelui stilului Mod", Paul Weller, care de-a lungul timpului a fost liderului a doua trupe de legenda, The Jam si The Style Council, iar acum are o cariera solo de succes. "Din moment ce am condus un automobil MINI de-a lungul intregii mele vieti, am fost foarte bucuros sa pot participa la evenimentul care marcheaza a 50-a aniversare a marcii", a declarat Weller. Ca omagiu adus artistului britanic, trupa Twisted Wheel a interpretat, in cadrul festivalului, o versiune cover a uneia din piesele clasice ale acestuia, That’s Entertainment.

Distribuie acest articol!