Asa arata noul BMW Seria 5 GT, in verisunea de serie
22.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

BMW a dat publicitatii primele informatii oficiale referitoare la versiunea de serie a noului Gran Turismo derivat din Seria 5. Dupa cum se poate vede din galeria foto de mai jos, modelul pregatit pentru productie nu difera mult de conceptul prezentat in martie, la Salonul de la Geneva.

Desi este unul dintre cele mai neasteptate modele lansate de BMW in ultimii ani, Seria 5 GT reuseste sa imbine, chiar foarte bine, spiritul sportiv al marcii, cu eleganta unei limzine clasice, versatilitatea unui MPV, pozitia inalta a scaunelor preluata de la SUV-uri si ceva din sarmul GT-urilor. Nu este nici sedan, nici break, nici coupe, insa pastreaza cate ceva de la fiecare, intr-un amestec nemaintalnit pana acum, cel putin in cazul BMW.

Stilul acestui model este clar influentat de noua Serie 7, iar unele elemente au fost preluate de la conceptul CS. Usile fara rame la geamuri, capota portbagajului care se deschide in doua segmente si modularitatea locurilor din spate individualizeaza acest model, in gama BMW. 

Platforma mecanica este cea a viitoarei generatii Seria 5, cu unele modificari. GT este mai mare in toate privintele, comparativ cu actuala generatie Seria 5 (4,998 m lungime, 1,901 m latime si 1,559 m inaltime).

Seria 5 GT este al 19-lea model distinct din gama BMW. Va fi disponibil fie in versiunea Executive, cu doua locuri individuale in spate, fie SE, cu 5 locuri. De remarcat confortul oferit locurilor din spate, care se pot ajusta pe lungime.

Prezentarea oficiala a acestei versiuni de serie va avea loc in toamna, la Salonul de la Frankfurt, insa se stie de pe acum cele trei motorizari care vor fi pe Seria 5 GT, la momentul lansarii pe piata: 3,0 litri twin-turbo, 6 cilindri in linie, de 306 CP, pe 535i GT (de la 0 la 100 km/ora in 6,5 secunde); 4,4 litri twin-turbo V6 de 408 CP, pe 550i GT (de la 0 la 100 km/ora in 5,5 secunde); 3,0 litri turbodiesel de 235 CP, pe 530d GT (de la 0 la 100 km/ora in 6,9 secunde). Toate motorizarile au in dotarea standard noua transmisie automata in 8 trepte, aceeasi care este disponibila de curand si pe limuzina 760Li.

Distribuie acest articol!