Cel mai puternic Mitsubishi Lancer Evo X
28.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

Cea mai puternica si rapida versiune a modelului Lancer Evolution X de la Mitsubishi este FQ-400, care urmeaza sa-si faca aparitia pe piata internationala in cursul acestui an. Motorul MIVEC de 2,0 litri turbo a fost revizuit si dezvolta acum 403 CP la 6.500 rot/min, fiind capabil sa imprime o acceleratie de la 0 la 100 km/ora demna de un supercar: in doar 3,8 secunde! Viteza maxima este limitata electronic la 250 km/ora.

Pentru a “pune” aceasta putere pe drum, Mitsubishi a intervenit la sasiu si, mai ales, la partea de legatura cu solul. Aceasta a fost revizuita, in colaborare cu doua nume grele in domeniu, Eibach si Bilstein. Jantele din aliaj usor pe 18 inch sunt “incaltate” cu anvelope Toyo Proxes R1R. Franele au fost si ele revizuite, pentru a face fata noilor solicitari.

Dotarile standard de la Evo X au ramas neschimbate – S-AWC (Super-All Wheel Control), tractiune integrala, ASC (Active Stability Control), ACD (Active Centre Differential), ABS, etc. Imbunatatirile mecanice sunt completate de un kit aerodinamic mai agresiv, la care s-a folosit din plin fibra de carbon. La interior domina scaunele sport produse de Recaro. Mitsubishi Lancer Evolution FQ-400 in varianta standard nu va depasi 60.000 de euro.

Distribuie acest articol!