Ghinion pentru Mihai Marinescu, la Monte Carlo
27.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

Mihai Marinescu a concurat, in weekendul trecut, la Monte Carlo, la cea de-a doua sa cursa din World Series by Renault. Team-ul austriac Interwetten Racing a continuat sa-l sustina, inclusiv financiar, pe tanarul pilot roman, propietarul echipei, Walter Raus, fiind convins de capacitatea lui Mihai de a obtine rezultate bune. „Mihai este un pilot talentat si rapid. Nu are experienta cu aceasta masina si totusi a obtinut timpi foarte buni, de fiecare data cand a urcat la volan. Sunt convins ca odata ce sa acomodat cu monopostul Formula Renault 3.5, va obtine performante foarte bune. Monaco este o pista care i se potriveste, este foarte tehnica, si de aceea l-am sustinut pentru a concura aici”, a declarat Raus.

Primul contact cu circuitul monegasc a fost o mare surpriza pentru Mihai Marinescu. „Este incredibil! Ma asteptam sa gasesc niste stradute mici si intortocheate, insa nu. Spre surprinderea mea, strazile sunt largi, iar virajele nu sunt chiar atat de stranse cum par la TV. Ma asteptam ca circuitul sa fie similar cu cel de la Macao, dar nici pe departe. Senzatiile oferite de masina de concurs pe aceasta pista sunt unice! Al doilea viraj, cel de la Casino, este intr-adevar special, iar depre cele doua sicane de la piscina sa nu mai vorbim! Treci prin ele cu peste 100 km/ora, la cativa metri de apa. Tunelul este iarasi special. La intrare esti orb, instinctul spune sa franezi iar tu stii ca trebuie sa accelerezi. O proba de forta”. 

Mihai a mers bine in sesiunile de antrenamente prograamte joi dimineata. Fara sa foloseasca anvelope noi, Mihai a incercat sa „descifreze” circuitul. Tur dupa tur, si-a imbunatatit prestatia, cel mai bun timp al sau find obtinut chiar la final. In calificarile de sambata, Mihai a reusit o performanta buna, depasindu-si timpul de joi cu aproape trei secunde, obtinand al 9-lea timp al seriei sale si al 15-lea la general.

Cursa de duminica s-a incheiat insa mult prea repede. Chiar la start, Mihai a fost percutat violent din spate de rusul Move si fortat sa abandoneze: „Sunt dezamagit. La start am avut mici probleme tehnice si imediat m-a lovit Move. Dupa cum a decurs cursa, veneam in primii 12, dar n-a fost sa fie. Am totusi multumirea ca am progresat cu aceasta masina. Trebuie sa le multumesc celor din echipa Interwetten Racing pentru tot sprijinul lor, echipa e profesionista, e una din cele mai bune cu care am lucrat. Imi pare rau ca nu am reusit sa le aduc o bucurie, sper insa sa o pot face cat mai curand”, a adaugat Mihai Marinescu. Mihai are oportunitatea de a continua alaturi de echipa Interwetten Racing si in etapa urmatoare, la Budapesta, la jumatatea lunii iunie, daca reuseste sa adune minimul de buget necesar.

Distribuie acest articol!