Tehnologia 3D se instaleaza la bordul automobilelor
21.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

Incet, dar sigur, tehnologia tridimensionala isi face loc in domeniul auto. Nu peste mult timp, actualele indicatoare analogice vor face loc celor cu afisaj 3D. Compania Nvidia, in colaborare cu Iconmobile, s-a aventurat pe acest taram, prin conceperea unui display 3D, al carui rol este de interfata de comunicare pentru parametrii automobilului si sistemul de navigatie. Un astfel de instrument revolutioneaza ambianta de la bordul automobilului si imbunatateste considerabil capacitatea de afisare a unui ecran LCD.

Nvidia si Iconmobile doresc sa armonizeze produsul cu cerintele contructorilor, pentru a le oferi posibilitatea de a-l integra cat mai usor pe viitoarele modele. De asemenea, afisajul va putea fi personalizat in functie de modelul pe care este montat, dar si de regimul de rulaj (de pilda, vitezometrul va fi supradimensionat la mersul pe autostrada, respectiv redus la minimum, in cazul deplasarilor prin aglomeratiile urbane).

O alta initiativa in domeniul 3D vine din partea celor specializati in cartografie, prin dezvoltarea produselor software de navigatie. Cei de la TeleAtlas au prezentat o noua generatie a hartilor urbane. Denumita “photorealistic Advanced City Models”, aceasta impresioneaza prin rezolutie si acuratete. Deocamdata, sistemul cuprinde 40 de mari orase europene, insa din 2010 se va trece la acoperire globala. Preocuparea pentru afisaj 3D in navigatia auto nu este o noutate de data recenta, pe piata fiind deja lansate mai multe produse de acest gen, ca de plida sistemul de la bordul noului Audi Q5, prezentat in inregistrarea video mai jos.

Distribuie acest articol!