Volkswagen lanseaza cel mai puternic Scirocco
20.05.2009
        
Distribuie acest articol!   

Volkswagen a ales editia din acest an a cursei de 24 de ore de la Nurburgring pentru a dezvalui oficial versiunea de top, denumita R, a coupe-ului Scirocco. Lansarea vine la aproximativ un an dupa premiera mondiala a celei de-a treia generatii Scirocco. Evident, momentul cursei de anduranta nu a fost ales intamplator, avand in vedere ca este vorba de cea mai performanta versiune Scirocco din toate timpurile.

Performantele noului Scirocco R sun foarte apropiate de cele ale unui autentic model de curse, gratie propulsorului de 2.0 litri TSI in 4 cilindri, care dezvolta 265 CP si 350 Nm. Tractiunea a fost optimizata prin folosirea, pe puntea anterioara, a noului diferential XDS.

Aspectul masinii este foarte apropiat de cel al lui Scirocco GT24, creat special pentru motorsport: prize de aer proiectate pentru a asigura racirea necesara la motor si frane, un spoiler fata integrat si faruri bi-xenon. La spate exista un difuzor, spoilerul este supradimensionat, iar evacuarea dubla este cromata. Jantele din aliaj usor, pe 18 inch, sunt model Talladega.

Volkswagen vrea sa demonstreze calitatile acestei noi versiuni de top in cadrul cursei de la Nurburgring, unde va alinia la start 5 exemplare, in versiunea de curse. Echipa de piloti este una pe masura: fostul campion mondial de raliuri Carlos Sainz, castigatorul din acest an de la Dakar, Giniel de Villiers, ba chiar si Ulrich Hackenberg, responsabil pentru dezvoltarea tehnica si membru in board-ul Volkswagen!

Distribuie acest articol!