Bugatti Stratos Concept: celebrul Type 57 Atlantic, intr-o interpretare moderna
26.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Desenat de francezul Bruno Delussu, Bugatti Stratos este un concept retro-futuristic inspirat de unul dintre cele mai frumoase automobile din toate timpurile, celebrul Bugatti Type 57 Atlantic. Dupa declaratia autorului, acest studiu a avut ca unic scop realizarea unui automobil fantastic, al carui design nu a fost restrictionat sub nicio forma. Asadar, n-au contat limitarile tehnice sau de costuri, impuse de obicei in cazul productiei de serie.

Cat despre clasicul Bugatti Type 57, acesta a fost desenat de Jean Bugatti, fiul fondatorului marcii, Ettore Bugatti. A fost fabricat intre 1934 si 1940, in doar 710 exemplare. Alaturi de Atalante, Atlantic este una dintre cele mai apreciate versiuni ale acestui model, fiind produsa in doar 30 de exemplare.

In prezent, Type 57 Atlantic este o piesa de colectie extrem de pretioasa si de rara. Printre putinii proprietari de Bugatti Type 57 Atlantic se numara si designerul american de moda Ralph Lauren. La inceputul acestui an, un Bugatti Type 57, descoperit intr-o stare excelenta de conservare, intr-un garaj, a fost vandut la o licitatie pentru suma de 3,4 milioane de euro.

Distribuie acest articol!