EcoJet, conceptul lui Jay Leno, este functional
05.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

O celebritate de talia lui Jay Leno, altfel un mare impatimit al bolizilor, merita un concept aparte, special realizat pentru vedeta NBC. A meritat, de asemenea, facut tot acest efort, din partea celor de la General Motors, avand in vedere impactul mediatic asigurat. Minunatia se numeste EcoJet si se inspira din linia de design Cadillac.

EcoJet nu este o noutate de ultima ora, conceptul fiind prezentat in urma cu trei ani. Stirea cea mai proaspata este, in schimb, ca acest unicat in sfarsit a devenit functional, asa cum se poate vedea si din inregistrarea video de mai jos. Spectaculosul bolid cu doua locuri are o structura din aluminiu preluata de la Corvette Z06 si o caroserie din fibra de carbon. Sub capota se afla un motor biodiesel supraalimentat cu o turbina Honeywell, care furnizeaza 650 CP.

Colectia lui Jay Leno cuprinde, pe langa modele Ferrari si Lamborghini, o serie de automobile clasice, un Ford GT, un McLaren SLR, ba chiar si o motocicleta cu motor de elicopter. Acestora li se adauga acum un concept de supercar diesel ecologic.

Distribuie acest articol!