Incredibil: Renault, interzis in China!
10.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Automobilele Renault, altfel printre cele mai bine cotate la crash-testele EuroNCAP, nu sunt suficient de sigure pentru piata chineza! Cel putin asa sustine oficial administratia chineza responsabila cu controlul calitatii, care a ordonat suspendarea importurilor pentru toate modelele Renault vandute in China. Este vorba de Laguna 2, Megane 2, Megane CC si Scenic 2.

Chinezii si-a motivat decizia prin dorinta de "a proteja consumatorii chinezi fata de riscurile constatate la produsele Renault". Autoritatile din China sustin ca, in cadrul unor inspectii recente, au fost identificate loturi de automobile Renault care aveau probleme de calitate si nu respectau normele obligatorii si reglementarile tehnice din aceasta tara, existand un risc mare, in privinta securitatii. Nu se precizeaza care sunt, exact, aceste probleme.

De cealalta parte, cei de la Renault, care vand in China doar circa 3.000 de unitati pe an,  s-au declarat surprinsi de decizia chinezilor si precizeaza ca modelele lor n-au avut niciodata probleme precum cele incriminate de autoritatile chineze. O posibila explicatie la ciudata problema cu care se confrunta Renault in China este data de presa din Hexagon, care invoca suportul pe care liderul tibetan Dalai Lama in are din partea Parisului.

Distribuie acest articol!