INEDIT: Portret Lewis Hamilton, realizat in ulei uzat
09.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Colectionarii pastreaza cu sfintenie cam tot ce tine de marii campioni – masini, echipament, obiecte personale sau subansamble ale masinilor. In acest sens, o idee aparte au avut cei de la gigantul ExxonMobil, care i-au comandat artistului David Maculuso un portret al campionului mondial en titre din Formula 1, Lewis Hamilton. Lucrarea a fost realizata din… uleiul uzat, de la masina campionului, colectat timp de cativa ani. Cel mai valoros ulei a fost cel folosit in 2008, la monopostul McLaren-Mercedes MP4-24, cu care Hamilton a castigat titlul suprem.

De altfel, David Maculuso a declarat ca cel mai bun ulei a fost Mobil 1 cu specificatiile de Formula 1 folosit in motorul Mercedes V8 de anul trecut. Maculuso se refera, desigur, la calitatile acestuia din punct de vedere artistic, insa pentru ExxonMobil acest detaliu poate conta mai putin, efectul publicitar fiind realizat.

Inedita lucrare va fi expusa la pavilionul ExxonMobil de la Silversone, cu ocazia Marelui Premiu al Marii Britanii, din acest an. O serie limitata de 50 de reproduceri litografice vor fi scoase la vanzare, cu aceasta ocazie.

Distribuie acest articol!