Masina personala a lui Ettore Bugatti, scoasa la licitatie
07.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Cand se vorbeste despre un Bugatti scos la licitatie, fara indoiala ca este un automobil deosebit. De aceasta data, insa, este vorba de un Bugatti cu totul si cu totul aparte. Este un Bugatti Type 57 Coupe construit in 1936, un exemplar unic, realizat pentru a fi facut cadou cu ocazia zilei de nastere a fondatorului marcii. A fost pastrat foarte bine in timpul celui de-al doilea razboi mondial si, dupa moartea lui Ettore, in anii 50, compania a imbunatatit masina din punct de vedere tehnic si, mai apoi, a vandut-o.

Acest Bugatti Type 57 Coupe se afla intr-o stare exceptionala si va fi scoasa la licitatie in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente din lume, rezervate automobilelor clasice, Concours d’Elegance Pebble Beach. La intalnirea din SUA participa, an de an, cele mai frumoase si rare automobile clasice. Aici, bijuteria va fi scoasa la licitatie, pe 15-16 august, de casa Gooding & Company, cea care se ocupa oficial de licitatiile din cadrul evenimentului de la Pebble Beach.

Bugatti Type 57C Coupe este considerat unul dintre cele mai reusite modele de strada construite de Bugatti si, de asemenea, se numara printre cele mai semificative automobile din istorie. Exemplarul de care vorbim, avand seria de sasiu nr. 57335, este unul dintre cele mai bine realizate si conservate automobile Bugatti. Iar legatura lui cu fondatorul marcii, Ettore Bugatti, ii confera o insemnatate deosebita. Iata de ce organizatorii spera ca acest automobil sa depaseasca recordul de 12 milioane de dolari, inregistrat recent, la vanzarea prin licitatie a unui Ferrari 250 Testa Rossa din 1957.

Distribuie acest articol!