Mercedes: Internetul este viitorul, la bordul automobilelor
23.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Din 2012, o simpla conexiune la internet ar trebui sa inlocuiasca tot ce tine de sistemele multimedia si de navigatie, de la bordul unui automobil. Asa suna unul dintre proiectele la care se lucreaza, in prezent, la Mercedes-Benz.

Asadar, asa cum vechile radiocasetofoane auto par astazi desuete, la fel se va intampla peste doar cativa ani cu actualele magazii de CD-uri sau sisteme de navigatie cu hard-disk. Pentru cei de la Mercedes, actualele echipamente multimedia si de navigatie nu fac decat sa ridice pretul automobilului. In viitor, cei de la volan nu vor avea decat sa-si selecteze informatiile dorite si sa se conecteze la serverele care sa le furnizeze.

Gratie conexiunii la internet, pe ecranul de la bord vor fi afisate indicatiile de navigatie, oferite de servicii online precum Google Maps, cu informatii despre trafic oferite in timp real, dar si cu o serie de functii extrem de utile, dar care in prezent nu sunt disponibile – de exemplu, o o vedere aeriana cu locurile disponibile dintr-o parcare. Aceeasi conexiune va accesa posturi de radio de pe internet, va oferi filme, navigare web si e-mail.

Ideea nu este noua, multe marci oferind o serie de servicii care, intr-un fel, sunt precursoare ale sistemului revolutionar gandit de Mercedes. Acesta va avea mari sanse de materializare incepand din 2012, ajutat de implementarea standardului 4G in telefonia mobila, care va permite viteze pana la 100 Mb pe secunda, pentru traficul de date. Iar pentru zonele fara acoperire, solutia ar fi un sistem de cache, care sa stocheze temporar datele necesare.

Distribuie acest articol!