Noul Audi A5 Sportback - primele informatii oficiale
17.06.2009
        
Distribuie acest articol!   

Emotional si elegant ca un coupe, confortabil la fel ca un sedan si practic precum un Avant – asa isi caracterizeaza Audi noua creatie, A5 Sportback, un model care se pregateste de lansare. Dupa Coupe si Cariolet, Sportback va fi a treia versiune constructiva din gama A5, programata sa intre in showroom-uri in luna septembrie, oferta urmand sa fie completata cu noi versiuni la mijlocul anului viitor. Varianta cu motor de 2,0 litri TDI – probabil cea mai vanduta – va avea un pret de plecare anuntat de circa 36.000 de euro.

Audi a demarat campania de teasing prin prezentarea unei imagini cu detaliul partii din spate a noului A5 Sportback, precum si cu un scurt film, in care modelul este schitat de Wolfgang Egger, sef de design la Audi. Noul coupe in 5 usi este mai jos cu 36 mm decat A4 Sedan, model cu care imparte platforma tehnica. O alta diferenta este la ampatament, care a fost marit, in timp ce usile sunt fara rame la geamuri, suprafata vitrata laterala fiind desenata cu o tenta sportiva, in stil slim. In ciuda pavilionului coborat si a spatelui plonjat, Audi da asigurari ca nu a fost afectat spatiul pentru cap si picioare, la locurile din spate. Volumul portbagajului este apropiat de cel de la A4, de 480 litri, si poate ajunge la 980 litri cu bancheta spate rabatata.

Toate motoarele sunt cu injectie directa, Euro 5, bazate pe binecunoscutele tehnologii TDI (diesel) si FSI (benzina). Initial, A5 Sportback va fi disponibil cu doua motoare pe benzina (2.0 TFSI de 211 CP si 3.2 V6 de 265 CP, ambele cu tractiune quattro) si trei diesel common rail (2.0 TDI de 170 CP, cu transmisie manuala in 6 trepte si sistem start/stop, 2.7 TDI de 190 CP si 3.0 V6 TDI de 240 CP si 500 Nm, cu tractiune quattro). Oferta cuprinde transmisii S tronic si multitronic si sistemele Audi drive select (la versiunile 3.0 TDI si 3.2 FSI), servotronic si MMI.

Distribuie acest articol!